Thuishuisdag & ALV

20 okt 2023

Coöperatie Thuishuis is een vereniging van kinderopvangondernemers waarbij de onderlinge verbondenheid een belangrijke meerwaarde vormt. Een keer per jaar is er een Thuishuisdag (ontmoetingsdag) waarop de leden elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, een workshop volgen en gezellig samen eten. Op 7 oktober jl. was het weer tijd om elkaar te spreken...

Thuishuisdag en ALV

De jaarlijkse Thuishuisdag, dé ontmoetingsdag voor leden van Coöperatie Thuishuis, vond plaats op 7 oktober jl.
In Groningen mochten we gebruik maken van de personeelsruimte van @KSN Groningen en daar hebben we het aangename met het zakelijke gecombineerd.

Ledenvergadering
Op het programma stond eerst de Algemene ledenvergadering (ALV) waarin o.a. nieuw bestuurslid Jos officieel werd voorgesteld. Ook is er gesproken over te toekomst van de Coöperatie; borgen van de pedagogische kwaliteit, een breder scholingsaanbod, enz. Om deze doelen te bereiken gaan we o.a. samenwerken met Spiekr, kenniscentrum voor kindontwikkeling. 

We maken stappen vooruit, dat geeft positieve energie!

Samenwerking Spiekr
Om alvast kennis te maken met elkaar verzorgde Spiekr een workhop voor de aanwezige leden: Inspelen op de behoefte achter gedrag van kinderen. Leerzaam en een stukje bewustwording, er werd actief meegedaan. Leuk!

Lunchpresentatie
Na de workshop was het lijd voor een heerlijke lunch, verzorgd door Diana, één van de leden en natuurlijk bijpraten met elkaar. Na de lunch een presentatie van Saskia aan haar mede coöperatieleden, over haar reis naar Zweden met andere kinderopvangondernemers. Tijdens de reis zijn locaties bezocht waar wordt gewerkt vanuit de pedagogiek van Reggio Emilia. Leuk om te horen en zien hoe deze reis heeft geïnspireerd en hoe ze dit zelf gaan gebruiken in de dagelijkse praktijk. 

Thuishuisdag & ALV
Thuishuisdag & ALV
Workshop door Spiekr
Workshop door Spiekr
Presentatie Zwedenreis
Presentatie Zwedenreis